/ PRESENTACIÓ

Ens plau presentar-vos la novena edició de la Campanya de Teatre Amateur, on s’hi exposen quinze muntatges de grups de les nostres comarques. L’empenta del teatre de casa nostra continua intacta i amb tota la il·lusió.

Aquest catàleg comprèn un seguit de propostes ben diverses amb la finalitat que tothom pugui programar teatre de qualitat.

Perquè com diu el director teatral Oriol Broggi: “El teatre té l’avantatge que és un lloc comú, on hi ha uns artistes i un públic. Un espai de trobada, una cruïlla de camins. Els que reben també són artistes a la seva manera, perquè tanquen el cercle.”

Federació Teatral Amateur Gironina
La Casa de Cultura de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina impulsen des de l’any 2015 la Campanya de Teatre Amateur amb l’objectiu de donar suport a les companyies, facilitar als municipis i a les entitats socioculturals la programació de teatre amateur local i, alhora, incentivar l’assistència del públic als teatres dels municipis gironins.

Amb la pandèmia sota control, afortunadament, s’està recuperant el contacte social i la participació ciutadana gairebé en plenitud. Durant aquest temps de pandèmia les companyies de teatre amateur han seguit assajant, actuant i gaudint de tots els beneficis que els aporta la interpretació de personatges, la creació de diàlegs, de situacions, de decorats... i de tots els moments especials que s’han creat entre els membres de les companyies i amb el públic.

La Campanya te per objectiu promoure el teatre amateur com una eina participativa a l’abast de tothom. Una eina útil per desenvolupar la creativitat i la qualitat interpretativa, que permeti l’aprenentatge continuat, que fomenti el contacte social i la interacció intergeneracional i entre diverses comunitats, integrant tots els col·lectius i generant el sentiment de pertinença a un grup i, en definitiva, que afavoreixi la millorar del benestar individual i col·lectiu.

En aquesta novena edició de la Campanya, els grups de teatre amateur de les comarques gironines tornen als escenaris per continuar oferint una bona qualitat lligada a l’esperit creatiu i integrador que proporcionen les arts escèniques i el teatre, particularment. Visca el teatre!

Casa de Cultura de Girona